Over ons

Stadswerf Oostenburg - Uitgegroeid tot stoere stadswijk in hartje Amsterdam

Oostenburg heeft een rijke geschiedenis. Aanvankelijk was het de basis van de VOC, eeuwen later kwam de zware industrie waarvan de Werkspoorhal hét icoon is. Ondertussen is het ontwikkeld tot een nieuwe leefwijk in het hart van Amsterdam.

Stadswerf Oostenburg Ontwikkeling is een samenwerking van de projectontwikkelaars VORM uit Papendrecht en Steenwell BV uit Groningen. Beide partijen hebben zich sinds augustus 2017 verbonden aan de ontwikkeling van 17.710m2 bouwgrond op het Oostenburgereiland. Het project bestaat uit tien woonblokken waarin 450 nieuwe woningen en commerciële ruimten gerealiseerd worden. De oplevering wordt gefaseerd uitgevoerd tussen maart 2021 en eind 2023.

Op heel Oostenburg komen 1800 nieuwbouwwoningen, evenwichtig verdeeld over (sociale) huur en koop. Een mix van cafés, restaurants en winkels belooft dat Oostenburg een wijk wordt waar het prettig wonen, werken en ontspannen is.De historische kern van Oostenburg blijft behouden. De meest beeldbepalende elementen kent u vast: de Van-Gendthallen, de Werkspoorhal met zijn blauwe kraanbokken en de kademuren.

Ook binnen Stadswerf op Oostenburg is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Door gebruik te maken van zogenaamde lussen in de grond wordt een collectief bronnenveld aangelegd. Door vervolgens gebruik te maken van een warmtepomp per woning of commerciële ruimte, worden de gebouwen op een energie neutrale manier verwarmt.

Op Stadswerf Oostenburg wordt gerealiseerd

Woningen
0
Bedrijfsruimtes
0
Parkeerplekken
0